303 Marine High tech fabric guard

Ispis
Impregnacijsko sredstvo namenjeno posebej za navtiko. Na jadrnicah, čolnih in ostalih plovilih je zaščita tkanin pred vlago, umazanijo in oljnimi madeži ključnega pomena za dolgo življenjsko dobo tkanin. Impregnacija bo vaše tkanine zaščitila in preprečila pronicanje tekočin skozi tkanine. Z nanosom impregnacije boste ustvarili dolgotrajno vodoodbojno površino in podaljšali življenjsko dobo tkanine.
Uporabljamo jo lahko na vseh notranjih in zunanjih tkaninah: na navtičnem oblazinjenem pohištvu, blazinah, biminijih, čevljih, vseh garniturah, ki vsebujejo svilo in volno.
Cijena bez PDV-a14,34 €
Cijena bez PDV-a za dodatnu varijantu proizvoda:14,34 €
Promjenjivi mjenjač cijena:
Cijena s PDV-om: 17,49 €
Cijena s PDV-om (bez popusta):
Cijena: 17,49 €
Cijena bez PDV-a: 14,34 €
Popust:
PDV u cijeni: 3,15 €
Cijena / kg
Količina
Opis

 

ZAKAJ IMPREGNIRAMO PLATNO?

Navtične tkanine impregniramo zato, da jim podaljšamo življenjsko dobo. Tkanine za navtiko so iz tkanega tekstila. Sestavljene so iz sintetičnih materialov, največkrat akrila, poliestra in bombaža. Navtične tkanine so vodoodporne zaradi posebnega kemičnega postopka v izdelavi. Obdelana površina odbija kapljice vode, preprečuje nabiranje umazanije, oljne madeže in ovira nastanek plesni.

Ker s časom in uporabo originalna površina izgubi vodo odbojnost, jo je potrebno ponovno zaščititi. Da bi preprečili razpadanje materiala in ohranili njegovo prožnost in vodoodbojnost, ga je potrebno redno čistiti in ponovno zaščititi z dobrim impregnatorjem.

Redno očiščena in impregnirana tkanina nam bo služila daljše obdobje.

ZAKAJ 303 MARINE IMPREGNATOR?

 1. Priporoča jo največji in najbolj priznan proizvajalec platen Sunbrella/Glen Raven.
 2. Z nanosom preprečimo pronicanje vode čez tkanino. Impregnacija zagotavlja, da se umazanija ne nabira in zažira v material, preprečuje nastanek plesni, zaščiti pred UV žarki, ki povzročajo bledenje in prehitro razpadanje materialov. Vašem materialu povrne nov, tovarniški izgled.
 3. Impregnacija biminijev in tend za čolne, barke in jadrnice je enostavna, hitra, poceni, učinek pa traja zelo dolgo.

KJE GA LAHKO UPORABLJAMO?

 • Plovila: bimini, sprayhood, cocpit covers, dodgers, ponjave za čolne, jahte, jadrnice, zaščita jader
 • Poslovna in stanovanjska senčila, tkanine za zunanjo uporabo, tende, šotori, baldahini.
 • Avto dom: akrilne markize in ostale tkanine
 • Avtomobilsko platno – strehe kabrioletov

PRIHRANITE DENAR IN PODALJŠAJTE ŽIVLJENSKO DOBO VAŠIM MATERIALOM

Ne čakajte, da vaš material postane umazan, razbarvan in pronicljiv. Vzdržujte platno in tako podaljšajte življenjsko dobo materialov.

KAKŠEN JE POSTOPEK UPORABE?

 • Platno navlažite in s ščetko odstranite umazanijo, za trdovatnejše madeže priporočamo uporabo 303 Multi-surface Cleaner
 • Umazanijo in čistilo sperite z vodo
 • Pustite, da se platno posuši
 • 303 Marine Fabric Guard uporabljajte samo na očiščenih in suhih materialih
 • poškropite 303 Marine High Tech Fabric Guard po materialu tako da je vlažen. ŠKROPITE ENAKOMERNO
 • pustite da se posuši preden ga uporabite ali pospravite.

Če vam čas dopušča lahko za boljši rezultat ponovite postopek obdelave dvakrat z tanjšim nanosom. Pustite da se posuši, preden začnete z drugim nanosom.

Koliko impreganacije pa potrebujem? Odvisno od tkanine- za težje gostejše tkanine (8-15 m2/liter) za lažje tkanine (14-19 m2/liter)

Nasvet za uporabo: približno enkrat mesečno sperite z vodo umazanijo, ki se je nabrala na materialu. S tem preprečite da bi se umazanija še bolj prijela na material s tem pa podaljšate periodo med enim in drugim čiščenjem in ponovno obdelavo-impregnacijo.

Preprečite razpadanje in bledenje tkanin, zaščitite biminije in tende ter jih uporabljajte dlje.